Tags

ImageIngredienser:
4 stora ägg
200 g socker
280 g mandelmassa
300 g smör
1 tsk mandelessens
250 g mjöl
1/2 tsk salt

röd och grön färg

1 burk aprikosmarmelad (t.ex St Dalfour som inte har så mycket bitar i sig)

200-300 g mörk choklad
2 dl grädde

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en 33* 22 cm ugnsform med papper.
Vispa äggvitorna styva, häll försiktigt ner ¼ socker och vispa igen tills äggvitan är glansig.
Blanda mandelmassa och socker väl. Rör i socker och sen äggula och rör väl.
Blanda sedan i salt och mjöl.
Dela smeten i tre skålar. Blanda röd färg i en skål och grön i en (ta 2-3 droppar). Ha ½ tsk mandelessens i varje färgad smet. Rör försiktigt ner 1/3 äggvita i varje smet. Grädda därefter en smet i taget med nytt bakplåtspapper varje gång och lyft ut för att svalna. Var noga med att breda ut smeten jämnt.

Grädda i 12 min.
Ta först det gröna lagret, bred på hälften av aprikosmarmeladen och lägg sedan på det vita lagret, lägg på resten av aprikosmarmeladen och sist röda lagret. Klä med plast eller bakplåtspapper och tyng med t.ex böcker och stoppa sedan i kylskåpet i c:a 8 timmar.
Ta ut och börja smält chokladen. Bre på ena sidan av den ihoplagda kakan, sätt in i kylskåpet och gör andra sidan efter c:a 15 min.
Skär dem i rutor.

Förvara dem i rumstemperatur i en lufttät ask med papper mellan eller frys dem.